Kako spriječiti nepoštenje?!
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Kako spriječiti nepoštenje?!
U ovoj temi imate priliku napisati prijedlog kako spriječiti takozvano "blokovsko" i "prijateljsko glasovanje". Zabranjeno je komentiranje tuđih prijedloga , a o prihvaćanju prijedloga odlučit će admini.
Dakle davajte svoje prijedloge i ne pišite ništa drugo osim toga!! Tko ne bude poštivao ova "pravila" bit će kaženjen.
Dakle davajte svoje prijedloge i ne pišite ništa drugo osim toga!! Tko ne bude poštivao ova "pravila" bit će kaženjen.

Pauly D- administrator
- Broj postova: 10877
Kontinent Helia
Zemlja: Alexandria
Obavijest:
Re: Kako spriječiti nepoštenje?!
ukinuti slanje pp izmedju svergija i janka kao i izmedju svergija i velveta...tu su naravno jos mnogi ali za pocetak kod njih
ahahhaha
ahahhaha
Lunke- Forumski princ na belom konju
- Broj postova: 8603
Lunke je napisao/la:ukinuti slanje pp izmedju svergija i janka kao i izmedju svergija i velveta...tu su naravno jos mnogi ali za pocetak kod njihahahhaha zezam se naravno
Ozbiljno u ovoj temi. Ako ne bude prijedloga dobrih uroku od dva dana mi tu ne možemo ništa učinit i sve će ostat kako je.

Pauly D- administrator
Kontinent Helia
Obavijest:
Uvodjenjem porote.
dakle kada neko prijavi da mu je sumnjivo da se neke zemlje razmenjuju glasovima, tu prijavu razmatraju admini, i ako je prijava po njihovom misljenju ok, daje se na glasanje takozvanoj poroti, koja ce ciniti npr. 5 zemalja, i onda oni glasaju da li je bilo neposteno glasanje. Porota da se bira nasumicno.
Ukoliko porota izgalsa krivicu, zemlje koje su `krive` zabranjuje se ucestvovanje na odredjenom broju HSC-ova ili im se skida odredjeni broj poena (ali ne 10, 20 posto, vec minimalno 50%) itd.
Mislim da je predlog ozbiljan i molim admine da uzmu u obzir!
BBR Novi Beograd
dakle kada neko prijavi da mu je sumnjivo da se neke zemlje razmenjuju glasovima, tu prijavu razmatraju admini, i ako je prijava po njihovom misljenju ok, daje se na glasanje takozvanoj poroti, koja ce ciniti npr. 5 zemalja, i onda oni glasaju da li je bilo neposteno glasanje. Porota da se bira nasumicno.
Ukoliko porota izgalsa krivicu, zemlje koje su `krive` zabranjuje se ucestvovanje na odredjenom broju HSC-ova ili im se skida odredjeni broj poena (ali ne 10, 20 posto, vec minimalno 50%) itd.
Mislim da je predlog ozbiljan i molim admine da uzmu u obzir!
BBR Novi Beograd

HaYrOLa- Forumska Diva
- Broj postova: 10722
Kontinent Helia
Zemlja:
Obavijest:
Prijedlog Insomnia Kingdoma u cilju spriječavanja klanovskog rodbinskog glasanja sastoji se od nekoliko mjera :
1. Strogo zabraniti dovođenje rodbine i sličnog ! Ako nečiji brat, sestra ili bilo koji drugi rođak odluči igrati može to učiniti u sklopu jedne zemlje koju dijeli sa bratom/sestrom/i sličnim rođacima. Ako hoće neka državu podijele na regije, pa nek' se tako dogovore.
2. Uvesti supervizora za natjecanje ( biraju ga svi forumaši sporazumno ) koji će se baviti analiziranjem i proučavanjem glasova. I supervizor bi imao pravo igrati. Ako nešto primjeti mora obavijestiti admine iznijevši dokaze i to matematičke ! Također, drugi forumaši bi mu mogli prijavljivati sumnjiva dešavanja !
3. Ukinuti ili izmjeniti pravila o listi uspješnosti koja je najčešći uzrok raznim malverzacijama. Ako bi se ta pravila mijenjala trebali bi uvesti to da samo zemlje koje ulaze u TOP 5 dobivaju po 1 bod, i na taj način bi se uklonila mogućnost "nadmudavanja" bodova samo kako bi se dobilo jedno mjesto više na LU.
4. Napraviti "Ispovjedni dan na forumu" na kojem će SVI, ali baš svi, oni koji su dosad varali ili radili nešto slično bez imalo ljutnje ili nečeg sličnog na pp jednom od forumaša ili supervizoru ( može i jedna tema ) priznali kad su i kako manipulirali glasovima. To bi se zaključalo i završilo s tim. Bez ljutnje, osvete ili nečeg sličnog što bi se kažnjavalo drakonski !
IK !
1. Strogo zabraniti dovođenje rodbine i sličnog ! Ako nečiji brat, sestra ili bilo koji drugi rođak odluči igrati može to učiniti u sklopu jedne zemlje koju dijeli sa bratom/sestrom/i sličnim rođacima. Ako hoće neka državu podijele na regije, pa nek' se tako dogovore.
2. Uvesti supervizora za natjecanje ( biraju ga svi forumaši sporazumno ) koji će se baviti analiziranjem i proučavanjem glasova. I supervizor bi imao pravo igrati. Ako nešto primjeti mora obavijestiti admine iznijevši dokaze i to matematičke ! Također, drugi forumaši bi mu mogli prijavljivati sumnjiva dešavanja !
3. Ukinuti ili izmjeniti pravila o listi uspješnosti koja je najčešći uzrok raznim malverzacijama. Ako bi se ta pravila mijenjala trebali bi uvesti to da samo zemlje koje ulaze u TOP 5 dobivaju po 1 bod, i na taj način bi se uklonila mogućnost "nadmudavanja" bodova samo kako bi se dobilo jedno mjesto više na LU.
4. Napraviti "Ispovjedni dan na forumu" na kojem će SVI, ali baš svi, oni koji su dosad varali ili radili nešto slično bez imalo ljutnje ili nečeg sličnog na pp jednom od forumaša ili supervizoru ( može i jedna tema ) priznali kad su i kako manipulirali glasovima. To bi se zaključalo i završilo s tim. Bez ljutnje, osvete ili nečeg sličnog što bi se kažnjavalo drakonski !
IK !

I reći ćeš onda svoje tamne riječi
Sada je ovo gnijezdo već gotovo
Crknut će taj pas pseći
Od samih
Jada
A ja ću začudo još na zemlji prisutan sniti
Crknut će taj pas pseći
Od samih
Jada
"Poruka" - Mak Dizdar

>>Been<<- Vaša noćna mora
- Broj postova: 5860
Zanimljivi prijedlozi, mislim da će se neki od ovih prihvatiti, nastavite se slanjem prijedloga.

Pauly D- administrator
Kontinent Helia
Obavijest:
Netko tko neće igrati i svi će njemu slati glasove i on će to pročavati.

Misfit- Forumski monster
- Broj postova: 4055
Kontinent Helia
Zemlja: Fabray (ex. Karloville)
Obavijest: HSC96 // Ça Plane Pour Moi

bilo bi fora da se pjesme prijavljuju organizaturu u PP pa da se pjesme cuju tek u polufinalu to bi znacilo da bi se ime prestavnika i pjesma u temi zemlje objavilo tek nakon sto pocne polufinale 

Marijo- Forumsko novo ruho
- Broj postova: 6840
Kontinent Helia
Zemlja: Silent Hill
Obavijest: Trkulja do pobjede
Predlažem da:
-se ograniči broj slanja nekih izvođača pravilom da se nakon prvog pojavljivanja ne smiju pojaviti na sljedeći HSC. Ovo bi pravilo vrijedilo za sve zemlje. Npr. BBR Novi Beograd pošalje Mariah Carey na HSC 28, a na sljedeći 29 HSC nijedna zemlja ne smije slati tog izvođača. Dakle, već bi se od 30 HSC-a mogao slati taj izvođač.
-se iz tuđih NF mogu uzimati pjesme ako ta zemlja izabere pobjednika NF i ujedno predstavnika.Nitko te pjesme nije sastavio niti komponirao da bi imao neko pravo na zadržavanje tih pjesama samo za sebe.
-se ukinu big 4 zemlje kako bi sve zemlje ravnopravno imale priliku za pravednije natjecanje.
-se ograniči broj slanja nekih izvođača pravilom da se nakon prvog pojavljivanja ne smiju pojaviti na sljedeći HSC. Ovo bi pravilo vrijedilo za sve zemlje. Npr. BBR Novi Beograd pošalje Mariah Carey na HSC 28, a na sljedeći 29 HSC nijedna zemlja ne smije slati tog izvođača. Dakle, već bi se od 30 HSC-a mogao slati taj izvođač.
-se iz tuđih NF mogu uzimati pjesme ako ta zemlja izabere pobjednika NF i ujedno predstavnika.Nitko te pjesme nije sastavio niti komponirao da bi imao neko pravo na zadržavanje tih pjesama samo za sebe.
-se ukinu big 4 zemlje kako bi sve zemlje ravnopravno imale priliku za pravednije natjecanje.

asteroid- Broj postova: 2877
Kontinent Helia
Zemlja: Aquilonia
Obavijest:
Prijedlozi IK su najbolji
Računajte kao da sam i ja to predložio 
Računajte kao da sam i ja to predložio 

Cvjećko- Forumski Japanac
- Broj postova: 10396
Kontinent Helia
Zemlja: Lightland
Obavijest: Swing all the way! - HSC 105
Ja sam za to da se od sada pa do daljnjeg ukinu komentarisanja pesama kao i mišljenja.
Ako će nekome od administratorskog/moderatorskog tima biti teško da prati sve, prepuštam sebi tu odgovornost da pratim svaka dešavanja u svakoj temi.
Ako će nekome od administratorskog/moderatorskog tima biti teško da prati sve, prepuštam sebi tu odgovornost da pratim svaka dešavanja u svakoj temi.

Vladan- Broj postova: 3765
Kontinent Helia
Zemlja: Tonnerre
Obavijest:

Vladan je napisao/la:Ja sam za to da se od sada pa do daljnjeg ukinu komentarisanja pesama kao i mišljenja.
moze i slazem se,fja pruočitam svaku temu i svaki post jer mislim da to i je posao admina i moderatora da se prazi sve na forumu

Veronica- administrator
- Broj postova: 11472
Veronica je napisao/la:Vladan je napisao/la:Ja sam za to da se od sada pa do daljnjeg ukinu komentarisanja pesama kao i mišljenja.
Ako će nekome od administratorskog/moderatorskog tima biti teško da prati sve, prepuštam sebi tu odgovornost da pratim svaka dešavanja u svakoj temi. ;)
moze i slazem se,fja pruočitam svaku temu i svaki post jer mislim da to i je posao admina i moderatora da se prazi sve na forumu ;)
Baš tako. ;)
Neka ovaj HSC ostane kakav jeste, tj. do rezultata PF, od tada ukidanja komentarisanja i ostalog, ako se slažete. (uključujući i komentare na NF, zar ne? Dakle samo raspoređivanje bodova na NF...)

Vladan- Broj postova: 3765
Kontinent Helia
Zemlja: Tonnerre
Obavijest:

Cvjećko- Forumski Japanac
- Broj postova: 10396
Kontinent Helia
Zemlja: Lightland
Obavijest: Swing all the way! - HSC 105
Čekaj malo, meni nije jasno kako će ukidanje komentiranja pjesama pomoći da se spriječi nepoštenje ?! Ja ne moram komentirati nikakve pjesme, ali mogu dogovoriti "suradnju" preko PP-a, FB-a ili MSN-a... Uostalom, komentiranje pjesama je neobavezno i nema nikakvog utjecaja na glasanje, tako da to i nije najvažnija pokretačka snaga za nepoštenje. Svi mi volimo znati šta drugi misle o našoj pjesmi i kakav je "odaziv" drugih na tu pjesmu, tako da se meni ideja baš i ne sviđa... Ali, opet, kako god se vi dogovorite ja ću to poštovati i ponašati se u skladu s tim !

I reći ćeš onda svoje tamne riječi
Crknut će taj pas pseći
Od samih
Jada
Crknut će taj pas pseći
Od samih
Jada
"Poruka" - Mak Dizdar